Op reis naar Zuid-Afrika

Posted by

Op reis naar Zuid-Afrika

Een wens voor velen, een prachtige reis of safari naar Zuid-Afrika. Waarom dan? Dat zal ik je uitleggen! Er zijn heel veel redenen waarom, van de prachtige omgeving tot de dieren. Zie hieronder de top 3!

1. Safari

Een prachtige safari in het kruger nationaal park, gaat natuurlijk hand in hand samen met Zuid-Afrika. Het maakt niet uit waar je kijkt, naar links of rechts, voor of achter, overal zie je dieren. Voor de Afrikanen is het niks geks meer, maar voor ons, Nederlanders, is het toch wel even wennen. Je hebt de kans om een kudde zebra’s, olifanten, leeuw, luipaard en misschien wel allemaal te spotten, in hun natuurlijk habitat in plaats van in de dierentuin.

2. Kaapstad

De meeste toeristen, die naar Zuid-Afrika komen, gaan langs in Kaapstad aan het begin of einde van hun reis. En dat is hun goed recht, de prachtige stad heeft bezienswaardigheden voor iedereen; 

  • De tafelberg; Deze enorme berg torent hoog boven de rest. De berg heeft een opvallend platte bovenkant van bijna 3.000 meter breed. De berg is van verschillende kanten te zien, de inwoners van de stad zien bijvoorbeeld de duivelspiek, van 1.000 meter hoog. Het hoogtepunt van de berg is 1.086 meter.
  • Boulders Beach; Dit strand bestaat uit allemaal verschillende inhammen tussen granieten rotsblokken. Het strand ligt vlakbij Simonstad. Boulders Beach wordt ook wel Boulders Bay genoemd en staat bekend om de kolonie zwartvoetpenhuins die er op wonen.
  • Kaap de Goede Hoop; Dit ligt op het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent. Een plaats die bijna iedereen wel kent. Met het prachtige uitzicht en de Kaap de Goede Hoopbrug mis je helemaal niets!

3. Betaalbaar

In vergelijking met de buurlanden van Zuid-Afrika, is deze hartstikke goedkoop. Een van de redenen waarom is dat de lokale munt al lange tijd laag staat. Daarom is bijna alles daar spotgoedkoop. Een kopje thee kost nog geen €1,- heb je een diner met wijn voor een tientje en kost een biertje €1.50. Toch kan je er luxe vinden met bijvoorbeeld een luxe reis door Kaapstad.

https://www.goedkope-zuid-afrika-reizen.nl/