Primitief kamperen of een luxe caravan

Posted by

Kamperen, je houdt er heel veel van of je houdt er helemaal niet van. Nederlanders staan erom bekend een voorliefde te hebben voor kamperen en wanneer de vakantie weer begint trekken ze ieder jaar opnieuw in grote files naar warme landen. Kamperen is dus altijd al populair geweest, maar tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gekampeert in eigen land. Er zijn in alle delen van het land mooie kampeerplekjes ontstaan, ook zijn er bijvoorbeeld boeren die op een bepaalde tijd van het jaar een veld openstellen voor kampeerders.

Mensen die kamperen niet leuk vinden, hebben het vaak nog niet geprobeerd door de horrorverhalen die ze erover gehoord hebben. Het idee van primitief op een grasweide te leven, past voor hen totaal niet in het plaatje van een leuke vakantie. Maar zij hebben ongelijk. Iedereen maakt wel eens iets mee tijdens het kamperen waar dan een slecht verhaal uit voortkomt, maar de mooiste dingen aan kamperen vallen moeilijk te vertellen: het vrije gevoel, het leven dichter bij de natuur en de gezelligheid als je samen een maaltijdje bereid op je mini barbecue of samen in de tent in een slaapzak kruipt. Dat zijn de dingen die kamperen geweldig maken.

Veel mensen, zeker gezinnen, kiezen in plaats van een tent ook voor een caravan of camper. Bij een caravan of camper heb je toch wat meer luxe. Je kan binnen slapen en bent uitgerust met een keukentje en mogelijk een toilet en wasbakje en een zithoekje. Natuurlijk zijn er ook campers en caravans met alles erop en eraan, waar je bed bijna comfortabeler is dan je bed thuis en je uitgebreid alle gerechten kan koken waar je zin in hebt. Meestal zijn ze ook uitgerust met allerlei apparatuur zoals een achteruitkijkcamera set, een tv en een oven. Zo’n achteruitkijkcamera set kopen zorgt ook voor veel extra veiligheid in het verkeer.

https://www.vanzwitserland.nl/achteruitrijcamera-kopen/